Category Archives: Uncategorized

Megapakah Jurufoto Menggunakan Lensa Telephoto Yang Besar, Berat Dan Panjang?

Artikel ini saya tujukan kepada adik kakak yang masih lagi dibangku sekolah, yang masih belum mengenali bidang photography ini secara mendalam, terutamanya kepada adik kakak di bangku sekolah menengah yang kemungkinan terlihat subjek ataupun topik tentang kerjaya jurufoto dalam buku teks mereka, dalam Buku Teks Bahasa Melayu Tingkatan 2 (KSSM) Secara tepatnya. Kepada Abang Kakak […]

no comments
Comment

Your email is never published or shared. Required fields are marked *

Kembara Trans-Java Indonesia | Bromo

© 2017 Wazari Wazir | Trans-Java Indonesia Kalau blog ni sebuah rumah, rasanya dah penuh sawang, macam rumah tinggal jer. Ekceli bukan tiada bahan hendak menulis, banyak sangat sampai tak sempat hendak tulis, tambahan lagi dengan kesibukan yang teramat sangat serta kekangan masa free yang semakin terhad hingga blog ini terabai. Rasa macam rugi pulak […]

no comments
Comment

Your email is never published or shared. Required fields are marked *

Sambutan Hari Kebangsaan Malaysia Ke-59

© 2016 Wazari Wazir | Department of Information Malaysia | 59th National Day Celebrations | Kuala Lumpur Seawal jam 7 AM pagi lagi saya dah terpacak di hadapan pentas VVVIP ni, mulanya saya dah rasa cuak juga sebab waktu sampi di sini, hujan mulai turun, silap saya juga tidak buat preparation, lupa nak bawa plastik […]

no comments
Comment

Your email is never published or shared. Required fields are marked *

Kembara Rentas Russia Jalan Darat | Trans-Siberian-Railroad

©  2016 Wazari Wazir | Trans-Siberian Railroad | National Geographic Magazine | June 1998 Sekali tengok, terus saya jatuh cinta dengan cover majalah National Geographic June 1998 tu, wajah yang penuh misteri bagi saya. Sesuai dengan Russia yang penuh misteri. Dah lama saya mencari majalah ini, sebelum saya ke trip saya ke Trans-Siberia lagi. Sebelum […]

no comments
Comment

Your email is never published or shared. Required fields are marked *

Lapan Pengembara Berkongsi Cerita, Dalam Buku Kompilasi Travelog 7 Benua

© 2016 Wazari Wazri | Kompilasi Travelog 7 Benua Pesta Buku Antarabangsa Kuala Lumpur di MAEPS Serdang telahpun berakhir, namun kepada sesiapa yang belum berkesempatan untuk dapatkan buku Kompilasi Travelog 7 Benua ini, jangan bimbang, anda masih boleh dapatkannya secara terus dari saya ataupun daripada 7 penulis yang lain. Barisan penulis yang terlibat dalam perkongsian […]

Comment

Your email is never published or shared. Required fields are marked *