» Wazari Wazir Photographer Blog, Malaysian Photographer

Category Archives: Uncategorized

Sambutan Hari Kebangsaan Malaysia Ke-59

© 2016 Wazari Wazir | Department of Information Malaysia | 59th National Day Celebrations | Kuala Lumpur Seawal jam 7 AM pagi lagi saya dah terpacak di hadapan pentas VVVIP ni, mulanya saya dah rasa cuak juga sebab waktu sampi di sini, hujan mulai turun, silap saya juga tidak buat preparation, lupa nak bawa plastik […]

View full post »

Kembara Rentas Russia Jalan Darat | Trans-Siberian-Railroad

©  2016 Wazari Wazir | Trans-Siberian Railroad | National Geographic Magazine | June 1998 Sekali tengok, terus saya jatuh cinta dengan cover majalah National Geographic June 1998 tu, wajah yang penuh misteri bagi saya. Sesuai dengan Russia yang penuh misteri. Dah lama saya mencari majalah ini, sebelum saya ke trip saya ke Trans-Siberia lagi. Sebelum […]

View full post »

Lapan Pengembara Berkongsi Cerita, Dalam Buku Kompilasi Travelog 7 Benua

© 2016 Wazari Wazri | Kompilasi Travelog 7 Benua Pesta Buku Antarabangsa Kuala Lumpur di MAEPS Serdang telahpun berakhir, namun kepada sesiapa yang belum berkesempatan untuk dapatkan buku Kompilasi Travelog 7 Benua ini, jangan bimbang, anda masih boleh dapatkannya secara terus dari saya ataupun daripada 7 penulis yang lain. Barisan penulis yang terlibat dalam perkongsian […]

View full post »

From Russia With Love | Julia Volchkova Di Kuala Lumpur

© 2016 Wazari Wazir | Russian Street Artist Julia Volchkova in Kuala Lumpur | Malaysia Nama Julia Volchkova bukan nama yang asing terutamanya bagi warga Pulau Pinang. Ada beberapa lokasi di Pulau Pinang yang telah pun dimeriahkan dengan mural hasil tangan Volchkova ni terutamanya di sekitar Georgetown dan yang terbaru di Balik Pulau. Sebelum kedatangan […]

View full post »

The President of the Republic of Maldives Abdulla Yameen Abdul Gayoom Official Visit To Malaysia

© 2016 Wazari Wazir | President of The Republic of Maldives Abdulla Yameen Abdul Gayoom inspected a guard-of-honour mounted by 106 officers and men from the 1st Battalion Royal Malay Regiment, during an Oficial Welcoming Ceremony at Perdana Putra in Putrajaya on March 29, 2016 © 2016 Wazari Wazir | President of The Republic of […]

View full post »