» Wazari Wazir Photographer Blog, Malaysian Photographer

Category Archives: Portrait

Fotografi Keluarga Di Pantai | Kenangan Bersama Keluarga Di Pantai Batu Laut | Banting Selangor

© 2016 Wazari Wazir | Mother and Her Baby at Pantai Batu Laut | Banting | Selangor | West Peninsular Malaysia Sejak pindah di area Banting ni, banyak tempat dah kami explore, saya jenis orang yang suka berjalan atau travel dan memang kalau hari cuti tak boleh duduk rumah, rasa rimas. Actually rumah kami ni […]

View full post »

Tips Photography | Bagaimana Mengambil Gambar Menggunakan Artificial Light

© 2016 Wazari Wazir | My Children Playing With Lanterns “Faith Means Living With Uncertainty, Feeling Your Way Through Life, Letting Your Heart Guide You Like a Warm Lantern in The Dark.” -Dan Millman- Sebenarnya dah lama saya nak ambil gambar anak dengan lantern ni, tetapi bukan lantern modern macam ni, lantern ataupun lampu minyak […]

View full post »

Fotografi | Ada Apa Dengan Sekeping Gambar

© 2016 Wazari Wazir | A Moment to Remember Semenjak kebelakangan ini saya agak sibuk sedikit sehingga kurang masa untuk menulis di sini. Bukan tiada bahan, cukup banyak sebenarnya bahan untuk ditulis, cerita Trans-Siberia pun belum habis lagi, itu tak termasuk dengan tugas-tugas hakiki di jabatan. Salah satu sebabnya ialah agak sibuk menguruskan hal anak-anak […]

View full post »

Tips Photography Merakam Gambar Hari Jadi | Upacara Meniup Lilin

© 2016 Wazari Wazir | Selamat Hari Ulang Tahun HaiQal | ISO 2000 | f/5 | 1/40 Setiap kali Hari Ulang Tahun anak saya, mesti saya cuba ambil gambar meniup lilin. Kalau kita baca di internet mesti macam-macam versi orang bercerita pasal meniup lilin ni, bukan acara kita, bukan amalan Islam, itu ini dan sebagainya, […]

View full post »

Indahnya Suasana Pagi Di Desa | Kuala Langat

© 2016 Wazari Wazir | Indahnya Suasana Pagi Di Desa | Kuala Langat “Look at Children. Of course they may quarrel, but generally speaking they do not harbor ill feelings as much or as long as adults do. Most adults have the advantage of education over children, but what is the use of an education […]

View full post »