Category Archives: Family

TIPS FOTOGRAFI | MEMILIH LENSA YANG SESUAI UNTUK POTRET KELUARGA

Pertama sekali yang perlu kita ingat ialah, kamera hanyalah alat untuk merakam gambar atau video, kerana sekarang ni kebanyakan kamera mempunyai keupayaan merakam video juga. Untuk menghasilkan gambar yang menarik ataupun sedap dipandang mata kita memerlukan kemahiran ataupun sedikit ilmu dalam bidang fotografi, kerana tanpa ilmu, tidak mungkin kita dapat memanfaatkan peralatan fotografi yang kita ada. Sebab itu tidak hairan jika […]

no comments
Comment

Your email is never published or shared. Required fields are marked *

Photography With Lantern | I Know What You Did Last School Holiday

© 2016 Wazari Wazir | Raphael and Lantern at The Neighborhood “We can easily forgive a child who is afraid of the dark; the real tragedy of life is when men are afraid of the light.”  – Plato – Just another experiment playing with lantern. Actually I wanted to go the the small wooden bridge […]

no comments
Comment

Your email is never published or shared. Required fields are marked *

Fotografi Keluarga Di Pantai | Kenangan Bersama Keluarga Di Pantai Batu Laut | Banting Selangor

© 2016 Wazari Wazir | Mother and Her Baby at Pantai Batu Laut | Banting | Selangor | West Peninsular Malaysia Sejak pindah di area Banting ni, banyak tempat dah kami explore, saya jenis orang yang suka berjalan atau travel dan memang kalau hari cuti tak boleh duduk rumah, rasa rimas. Actually rumah kami ni […]

no comments
Comment

Your email is never published or shared. Required fields are marked *

Tips Photography | Bagaimana Mengambil Gambar Menggunakan Artificial Light

© 2016 Wazari Wazir | My Children Playing With Lanterns “Faith Means Living With Uncertainty, Feeling Your Way Through Life,Letting Your Heart Guide You Like a Warm Lantern in The Dark.” -Dan Millman- Sebenarnya dah lama saya nak ambil gambar anak dengan lantern ni, tetapi bukan lantern modern macam ni, lantern ataupun lampu minyak tanah […]

no comments
Comment

Your email is never published or shared. Required fields are marked *

Tips Photography Gambar Keluarga Menggunakan Lensa 50mm

© 2016 Wazari Wazir | Family Photography at Wooden Bridge Rasanya agak lama juga saya tidak berkongsi tips photography di sini, bukan apa, blog ni pun dah agak lama, dan dah macam-macam tips saya kongsikan di sini. Kepada yang dah lama follow saya di blog ni mungkin dah baca macam-macam tips dan ada antaranya tips […]

no comments
Comment

Your email is never published or shared. Required fields are marked *