» Wazari Wazir Photographer Blog, Malaysian Photographer

Category Archives: Family

Photography With Lantern | I Know What You Did Last School Holiday

© 2016 Wazari Wazir | Raphael and Lantern at The Neighborhood “We can easily forgive a child who is afraid of the dark; the real tragedy of life is when men are afraid of the light.”  – Plato – Just another experiment playing with lantern. Actually I wanted to go the the small wooden bridge […]

View full post »

Fotografi Keluarga Di Pantai | Kenangan Bersama Keluarga Di Pantai Batu Laut | Banting Selangor

© 2016 Wazari Wazir | Mother and Her Baby at Pantai Batu Laut | Banting | Selangor | West Peninsular Malaysia Sejak pindah di area Banting ni, banyak tempat dah kami explore, saya jenis orang yang suka berjalan atau travel dan memang kalau hari cuti tak boleh duduk rumah, rasa rimas. Actually rumah kami ni […]

View full post »

Tips Photography | Bagaimana Mengambil Gambar Menggunakan Artificial Light

© 2016 Wazari Wazir | My Children Playing With Lanterns “Faith Means Living With Uncertainty, Feeling Your Way Through Life, Letting Your Heart Guide You Like a Warm Lantern in The Dark.” -Dan Millman- Sebenarnya dah lama saya nak ambil gambar anak dengan lantern ni, tetapi bukan lantern modern macam ni, lantern ataupun lampu minyak […]

View full post »

Tips Photography Gambar Keluarga Menggunakan Lensa 50mm

© 2016 Wazari Wazir | Family Photography at Wooden Bridge Rasanya agak lama juga saya tidak berkongsi tips photography di sini, bukan apa, blog ni pun dah agak lama, dan dah macam-macam tips saya kongsikan di sini. Kepada yang dah lama follow saya di blog ni mungkin dah baca macam-macam tips dan ada antarana tips […]

View full post »

Fotografi | Ada Apa Dengan Sekeping Gambar

© 2016 Wazari Wazir | A Moment to Remember Semenjak kebelakangan ini saya agak sibuk sedikit sehingga kurang masa untuk menulis di sini. Bukan tiada bahan, cukup banyak sebenarnya bahan untuk ditulis, cerita Trans-Siberia pun belum habis lagi, itu tak termasuk dengan tugas-tugas hakiki di jabatan. Salah satu sebabnya ialah agak sibuk menguruskan hal anak-anak […]

View full post »