» Wazari Wazir Photographer Blog, Malaysian Photographer

About Myself

© 2013 Wazari Wazir | With My Family at Istanbul Turkey

© 2013 Wazari Wazir | With My family | Kota Belud | Sabah

© 2010 Wazari Wazir | Me and My Family at Kiram Village | Mesilau Sabah

© 2012 Wazari Wazir | With My Sons | Cameron Highlands

© 2012 Wazari Wazir | Trekking Langtang National Park | Nepal

© 2014 | Wazari Wazir | Sarangkot | Pokhara | Nepal

© 2012 Wazari Wazir | Assignment in Tokyo | Japan

© 2012 Wazari Wazir | Some of My Works Featured on Malaysia Aperture Magazine February 2012

© 2012 Wazari Wazir | Dal Lake | Kashmir

© 2012 Wazari Wazir | Dal Lake | Kashmir

© 2012 Wazari Wazir | Sonamarg | Kashmir

© 2010 Wazari Wazir | In Front Of Taj Mahal | Agra India

© 2008 Wazari Wazir | With Former Malaysia Prime Minister Abdullah Badawi ( Right )

© 2011 Wazari Wazir at Prime Minister Office Putrajaya

© 2009 Wazari Wazir | Santiago Chile | Official Assignment

© 2009 Wazari Wazir | Prime Minister Department Putrajaya

© 2009 Wazari Wazir | National Palace Kuala Lumpur

© 2009 Wazari Wazir | Santiago Chile

© 2011 Wazari Wazir | Davao Mindanao Philippines

© 2009 Wazari Wazir | Istanbul Turkey

© 2009 Wazari Wazir | Istanbul Turkey

© 2009 Wazari Wazir | Montevideo Uruguay

© 2009 Wazari Wazir | London

© 2010 Wazari Wazir | Rajasthan India

© 2010 Wazari Wazir | Jaipur Rajasthan India

© 2005 Wazari Wazir | With Malaysia Former Prime Minister Tun Dr Mahathir Mohamad

© 2010 Wazari Wazir | Me With Steve McCurry at Islamic Art Museum Kuala Lumpur

© 2009 Wazari Wazir | Montevideo Uruguay

© 2010 Wazari Wazir | Rajasthan India

© 2010 Wazari Wazir | Jodhpur Rajasthan | India

© 2010 Wazari Wazir | Rajasthan India

Hi, I’m Wazari Wazir, full time working Photographer with the Government of Malaysia. This is a Personal Photography Blog, I will share anything that is mostly related to photography here with my personal thought. I’m working in the Photojournalism line, capturing local and also International events.

I like traveling, and travel frequently to satisfy my desire to see the world…

sark - hi! i love all your photos! i guess the muted colors is what i love about it. I have a d90. what lens do you recommend? i’m getting ready to purchase a lens. also any advise on how to get that muted color?
thank you

Wazari Wazir - @ Sark, thanks for your comment, about the lens, if were asking about Portrait lens, I will suggest a 50mm 1.4 lens, its a great lens and it is not that expensive. About how do I get my muted colors, there are many ways actually but the way I do it is just simply by reducing the contrast or the saturation of the picture…

sark - thanks for your reply. i plan on traveling to costa rica and torn between a 50mm, 35mm or telephoto lens. which lens do you recommend? i want to be able to capture nature, landscape, portraits of kids in costa rica all in one lens? is there such a thing?

konspirasibayangan - hi sir.. best image! have a great impact!

aisya - sy mau tnya soalan..
mcm mna network connection dkt india…
de kemudahaan wifi x???
line telefon mcm mna??
tunang sy bru berlepas ke india smlm…
die menginap di hotel vivek utk 1 mlm..
n then ke agra…
sy de hubungi die..
tp x dpt…
dan die jgk x de hbungi kami di malysia…
line telefon kt sna mmg susah k nk dpt??/

Wazari Wazir - @Aisya – Network connection di India trutamanya di New Delhi adalah bagus, kerana mereka adalah antara negara IT yang terbaik di Dunia, kemudahan WiFi memang ada. Di sekitar VIVEK Hotel di Pahar Ganj, terdapat banyak Cyber Cafe diantara deretan kedai2 di sana, amat banyak sekali, sepanjang laluan di Pahar Ganj memang banyak Cyber Cafe, jadi tiada masalah. Sama juga seperti di Agra, banyak juga Cyber Cafe di sekitar Taj Ganj berdekatan Taj Mahal.

Tentang Line telefon juga amat bagus, hatta dalam perjalanan keretapi saya dari Rajasthan ke Agra pun boleh dapat coverage yang bagus walaupun pada satu ketika melaui kawasan dataran yang tandus…

Lea Shariff - Salam Mr. Wazari Wazir.

I’m currently taking Diploma in Photography in UiTM Melaka. I am a semester 5 students studying in the course of photojournalism throughout this semester.
Is there any way that I can contact you other than here?
I would like to ask you a favour regarding my course assignment – Photojournalism.
I’ve been assigned by my lecturer to learn more thoroughly about this particular field of photojournalism, in other words, i would be greatly appreciated if i could be one help in tagging along with you throughout the day since i have been admiring your work.
Lastly, i am sincerely hoping that you could be one help to me in finishing my coursework and your fully cooperation will be highly appreciated. Thank You.

Regards,
Lea Shariff

edy - salam, abang wazari. saya baru nak berjinak2 dengan dunia fotografi ni… kalau boleh nak belajar dgn lebih lagi. tapi banyak rujukan dalam bahasa ingris dan indon jer.. boleh tak bagi cadangan buku apa nak guna dan kat mana boleh dapat dalam bahasa melayu.

adam - salam,
Saya nak tanya, bagaimana saudara boleh terlibat dengan ni. saya kagum, boleh beritahu saya laluan saudara untuk menjadi fotografer kerajaan? saya meminati kerja saudara.
Saya pelajar komunikasi tahun 2, major journalism, USM Pulau Pinang.

-saya sangat hargai jika saudara menceritakan serba sedikit latar belakang saudara.-

kombizz - Dear Br Wazir
Assalamu alikum –
I looked at your portfolio in Flickr as well as this one. It seems you travelled a lot in different countries, except my home country Iran with warm friendly people and nice & beautiful landscape and Islamic Architecture. I travelled to your beautiful Muslim Country for my 2 weeks holiday. I love it so much that I decided to live there. Anyhow you may find my images in Flickr under Category Malaysia.
I wish best success in your life, and work, Inshaallah.
http://www.kombizz.com

CMRatu - salah seorang idola saya dalam dunia fotografi.. memang sgt best ebook dan gambar2 di sini.. 🙂

Muhamad Afif - Assalamualaikum.. Tuan Waziri Wazir..
Saya seorang yang suka travel.. tetapi mula ingin berjinak dengan photography ini.. So ingin mendapat kan pendapat Tuan mengenai Camera dslr yang sesuai untuk seorang traveler backpacker.. mudah di bawa dan di gunakan..
Terima Kasih..

Wazari Wazir - @Muhamad Afif, terima kasih sudi singgah sini, actually dah banyak saya tulis pasal bab ni di Blog saya, ini saya bagi link antara topik tentang kamera yang sesuai untuk traveler http://www.wazariwazir.com/2012/12/21/travel-and-photography-photography-equipment-have-camera-will-travel/

aziz azmi - Salam saudara wazari,
Tuan mencetuskan inspirasi buat saya menjelajah dunia. Boleh PM saya di iswaraku@gmail.com. Mungkin kita boleh berkongsi2 pandangan dan pendapat terutamanya trip merentas Rusia. Wassalam.

Alias mohd baron - Salan en wazari,
Sya suka mengembara, klu ada trip jgn lupa invite sya.
Email to jgx7735@gmail.com

Your email is never published or shared. Required fields are marked *

*

*