» Wazari Wazir Photographer Blog, Malaysian Photographer

Monthly Archives: January 2016

Kehidupan Ini Adalah Sebuah Pengembaraan | Kuala Langat

© 2016 Wazari Wazir | My Family at Kuala Langat Kehidupan ini sememangnya adalah sebuah pengembaraan, sama ada kita memilih untuk kekal hidup hingga akhir hayat di tanah kelahiran kita, ataupun keluar jauh meninggalkan keluarga yang membesarkan kita untuk hidup sendiri. Saya dibesarkan di Sungai Besi, mengenal A,B,C dan Alif, Ba, Ta di sana. Satu […]

View full post »

Cuti-Cuti Malaysia | Jalan-Jalan Ke Planetarium Negara

© 2016 Wazari Wazir | Visiting National Planetarium | Kuala Lumpur Straight to the point, actually selepas kami berjogging di KLCC, kami sekeluarga tidak terus pulang ke rumah tetapi terus ke Planetarium Negara yang terletak di Tasik Perdana atau nama barunya Taman Botani Perdana (Perdana Botanical Garden). Sebabnya pasal ada cerita baru. Kami dah 2,3 […]

View full post »

Fotografi | Manfaatkan Cahaya Semulajadi

© 2016 Wazari Wazir | Backlighting Photography Gambar ni saya rakam ketika hendak berjogging di salah sebuah taman di Kuala Lumpur, biasanya setiap kali jogging pasti saya bawak kamera, saya bawa beg galas yang kecil. Mungkin ada yang kata, macam mana nak jogging kalau bawa kamera, bawa beg, tak berat ke? Jogging dengan anak-anak kecil […]

View full post »

Back To School

© 2015 Wazari Wazir | Inside The Classroom “It is The Supreme Art of The Teacher to Awaken Joy in Creative Expression and Knowledge.” – Albert Einstein – Quite busy these past few days, my eldest son,  HaiQal start his new year in a new school and my little Raphael and Arianna has starting going to kindergarten.  As […]

View full post »

Mencari Keseimbangan Dalam Kehidupan

© 2016 Wazari Wazir | Bersama Keluarga Di Tasik Titiwangsa Tahun baru biasanya ramai akan memasang azam baharu, sebenarnya tak perlu pun tunggu tahun baharu untuk melaukan sesuatau atau perubahan tetapi bermulanya tarikh baharu atau tahun baharu semacam lebih menarik sesuatu perancangan itu, lebih mudah meletakkan tanda aras dari kita meletakkan azam baharu bermula pada […]

View full post »