» Wazari Wazir Photographer Blog, Malaysian Photographer

Tips On Playing With Photoshop Tone

© 2009 Wazari Wazir | Aya Sofya | Istanbul Turkey

© 2009 Wazari Wazir | Spice Bazaar | Istanbul | Turkey

Everybody knows that Great Pictures is a Great pictures no matter you edit it or not, it can be great coming straight from the camera but sometimes especially to those creative people who want more from their picture, editing is just something extra than can be done to enhance a good picture becoming great. It’s all start with a great picture, for an example like the picture above,without the color tone, the picture still can stand on it’s own, it have it’s own story to tell, with or without the tone, most people knows about Aya Sofya and Spice Bazaar in Istanbul Turkey, if you are shooting for photojournalism purpose, I would not suggest you to over edit your picture, let the colors to be as natural as it was taken in the camera but for self expression, feels free to edit it with Photoshop.

To those of you who have purchase myPhotoshop eBook I would like to let you know that my Tone Technique in the eBook is versatile, meaning that you can use it on any subject, not only for portraiture. I shoot portrait a lot so maybe you think that the tone only suitable for portrait, no, it’s not, you can use it on many subject, just be creative with it, like for an example the picture above, I use the tone on landscape or architecture. Another thing is, it work so well with natural light, I rarely use the Tone with a picture that was taken with a flash but there is nothing to stop you if you want to try.

The tone really can add warmth feeling to the picture above, I took that shot in Istanbul on late afternoon, it is almost sunset. There is an unexplainable feelings when you look at the picture with the tone, an emotional and warmth feeling to it. The tone work great with lighting in the morning or afternoon, it will add more warm to your picture.  Feel free to explore, that’s a great way of learning. Know the rules and feel free to break the rules.

Get The SecretHERE

dian nais - Mr. Wazari,
Thank you for the tips..
noted with thanks

admin - Terima kasih Dian Nais, bukannya apa, saya ada juga terima email daripada photographer yang pernah beli eBook saya tu, dia berkata, “tak jadi pun tone macam dalam gambar saudara tu”. Saya tanya dia balik, gambar apa yang dia edit dan ditinekan, lepas tu saya jelaskan satu persatu, tone bukan sesuai untuk semua gambar, tentag kesesuian itu pun telah saya jelaskan di laman Blog sebelum pembeli membuat keputusan untuk beli eBook saya, mungkin ada yang terlepas pandang.

Mengetahui tentang sesuatu teknik, satu hal, nak menggunakanny di tempat yang sesuai pun satu hal lagi. Dah lebih 2 tahun saya bermain dengan tone, “Trial and Error” banyak yang tak menjadi dari yang menjadi namun saya tak putus asa. So kepada photographer yang membeli eBook saya tu, teruskan berexperiment, jangan mudah putus asa, segalanya mengambil masa, walaupun kita masuk kelas fotografi selama seminggu, jangan pula kita harapkan ilmu yang kita dapati selepas belajar itu sama seperti ilmu orang yang dah terlibat dalm bidang photography selama bertahun-tahun, be realistic.

Sehingga sekarang pun saya tak jemu-jemu mencari ilmu, baik bidang fotografi ataupun bukan, pengalaman perkara lain tapi kita perlu belajar sesuatu yang baru supaya kita tidak ketinggalan, tidak bermakna kita perlu ikut arus perubahan tapi sekadar mengetahui sudah cukup bagus. Sebagai contoh zaman sekarang ramai yang masih mengambil gambar menggunakan kamera filem, tidak bermakna mereka menolak digital, dan sebahagian besar mereka ni ada kamera digital, it’s personal choice. Art is Beautiful…

wks - Sudah lama saya tak kasi komen dalam blog bro…Sejak kenal bro pertama kali dalam web fotopages sehinggalah kesaat ini terlalu banyak perkembangan dan kemajuaan yang telah bro buat dan kongsi untuk bidang photography…Bro memang sorang yang comitted dengan apa yang bro buat….Alhamdulillah….
semoga bro terus success dan maju dalam bidang nie….insyallah…

nasirzin - tq bbyk wazari…ilmu wazari semasa di StarBuck dulu byk memberi input kepada saya dan rakan2 yg lain…masih byk lagi ilmu utk saya pelajari…semoga kita dpt berjumpa lagi…

yanot - this ebook still available?

Wazari Wazir - @Yanot, thanks for your interest, yes, the ebook is still available… 🙂

cmratu - ebook tone ni memang terbaik, asas untuk buat experiment.. kalau tak explore memang tak kemana la.. saya pun masih terus mencari, tapi asasnya dari ebook tone yang saya beli ni.. 🙂

Your email is never published or shared. Required fields are marked *

*

*